Urak,
Rég írtam ebbe a topicba.
Viszont szeretném közkinccsé tenni mai reggelim.
Neve: Süni a lyukban
(Semmi köze a szúrós hátú erdei barátunkhoz, hacsak nem annyi, hogy sündisznó formájú kiszúrót találtam reggel a lábosos fiókban. )
Szóval megpirítottam egy kevés szalonnát , annyit, hogy éppen legyen egy kis zsír a teflon serpenyőben.
Vágtam egy szelelt kenyeret (olyan 9 mm vastagot). A már a címben említett süni formájú kiszúróval kiszúrtam a közepét. Az így keletkezett "lyukas" kenyeret beletettem a serpenyőbe (a kis szalonnát a lyukba tereltem)és elkezdtem pirítani. Szépen felszedte a zsírt. Mikor már lett egy kis színe, megfordítottam, úgy , hogy a lyuk továbbra is a szalonnán legyen. Aztán egy tojást szépen beleütöttem a lyukba. (tükörtoljás szerűen). Na, a tojás, őkelme szépen megsült, a fehérje kicsit szétfolyt, de hisz éppen ez volt benne a jó mert a kenyér felszívta. Sóval, borssal ízesítettem. Aztán mikor úgy ítéltem meg, hogy megsült az egyik oldala, megfordítottam. Megsült a másik oldala. A tojás (sárgája)pedig finom krémes maradt közepén.
Nagyon jó alternatíva, ha unja már az ember a hagyományosi tükörtojást.
Próbáljátok ki.
Üdv,
Toportyán