Mai reggelim:
Serpenyős western krumpli
Két nagyobb krumplit megmosok, beteszem a sütőbe. 40 percig sütöm.
Szalonnát (SZALONNÁT! VÁÁÁÁÁ! SAVANYÚCUKOR!!!!! VÁÁÁÁÁ!) felvágok (5 mm x 15 mm x 3 mmm) hasábokra.
Egy fej hagymát szintén felvágok nagyobb darabokra ( 10mmx 12mm).
A szalonnát egy nagyobb serpenyőben pörcösre pirítom, utána a hagymát megdinsztelem majd pirítom.
A megsült krumplit csap alatt megmosom, hogy a héjja lejöjjön könnyen.
Nagyobb kockákra vágom (20mmx20mm).
Belelököm a hagymás, szalonnás zsírba. Összesütöm. Cél, hogy a krumpli felvegye a hagymás zsírt, a külső része ropogósra piruljon, süljön, a belseje finom puha legyen.
Sóval borssal menet közben, folyamatosan kóstolgatva beállítom az ízesítését.
Kiadós reggeli. Ajánlom minden kedves szántó vető aszfalt irodistának, és mindenki másnak a borotvatórumon.
Üdvözlettel
Toportyán