Receptjeim Topi cimbinek 2.1
Aszalt paradicsom fokhagymás bazsalikomos olajban:
-Végy minimum 10 kg lucullus paradicsomot ( ez alatt egyszerűen nem éri meg belevágni)
-Vágd félbe, és kapard/vágd ki a magházat ( nekem erre van egy kanalam aminek megéleztem a peremét)
-Helyezd a parikat sütő tálcára szorosan egymás mellé majd enyhén sózd meg. ( jó minőségű sót javaslok, a pari alá pedig tegyél sütő papírt)
-Aszald sütőben kb 50-75 °C kb 6-8 órán keresztül folyamatos ellenőrzés mellet ( ki kell szedegetni azt ami már elkészült, mert nagyon kiszárad) Az állaga még rágható, de nem puha, viszont nem is kemény kell legyen.( az olajban egy kicsit vissza is puhul)
-Az előkészített befőttes üvegbe fokhagymát vágok ( 2 gerezd/ kisüveg) ennek a tetejére jön egy negyed marék friss bazsalikom, aztán az aszalt paradicsom. Jól megtömködöm, majd felöntöm sima hidegen sajtolt étolajjal.
Forró vízbe állítva kiforralom/dunsztolom
képek mindjárt