Salmo! A Buffalo csirkeszárnyad valami isteni finom, a vendégeink még a lábujjukat is lenyalogatták!
A mai ebéd:
Mázas cserépedényben főtt káposztás csülök
A cserépedény alját kibéleltem füstölt szalonnával.
Megpároltam 3 nagy fej hagymát, fél fej fokhagymát, 1,5 kg kimosott savanyúkáposztát, egész köménnyel, borssal, pirospaprikával ízesítettem. A káposztával kb 10-12 percig pároltam. A káposzta egy harmadát ráraktam a szalonnára.
Erre került egy szál karikára vágott füstölt kolbász, majd egy kis káposzta.
Jött az előre félig megfőtt, befűszerezett, felszeletelt csülök. (kömény, sertéssült fűszersó, só, bors, fél fej fokhagyma).
Beborítottam a csülköt bacon-szalonnával, majd nyakon öntöttem 2 dl tejföllel. Lezártam a maradék káposztával.
2 húsleveskockát feloldottam, és felöntöttem annyira, hogy kb. 1 ujjnyira ellepje az egészet.
Beraktam a sütőbe, és 1,5 óra múlva kész is lett.
Egy baja lett, kissé sok lett a leve, még új a recept meg az edény is, a következő alkalommal kipróbálom úgy, hogy egy marék rizset is rakok bele, a levéből biztos sokat felszív majd. Bár így is pukkadásig jól lakott az egész család belőle.