Sanyi! A házi sajtkészítés annyi ÁNTSZ-t lát, mint Szt. Pál oláhokat. ( vagy most majd bejelentjük, hogy Toportyán mire készül, mint kistermelő?)
Igaz, ilyen embertől ne is vegyen senki se sajtot, se tejet, ha nem megbízható az illető. Nyílván nem Toportyánra gondolok itt elsősorban
Különben is azt írja a wiki
A wikibe akár én is írhattam volna a makákók szeretkezési szokásairól, úgy hogy fingom nincs róla
A wikibe akárki írhat, érdemes óvatosan kezelni azt amit benne van.
hogy ez a kórokozó pont lesz.rja a hőkezelést, de még az ÁNTSZ-t is ( mivel nehezen mutatható ki)
Ha akármilyen baci is leszarná a pasztőrözést, akkor igen nagy bajban lennénk. Szerencsére az összes baktérium ami patogén az emberre nézve, az elpusztul hőkezelés hatására, nem véletlen találták ki. Nem tesz csíramentessé, de olyan mennyiség alá csökken, hogy ne tudjon megbetegedést okozni. És jelentem, a laborban nekem nagyon szépen nő a szelektív táptalajon, szóval köszöni szépen, de kimutatható elég nagy valószínűséggel
A PCR majdnem 100%-ban mutatja ki, szóval nem igazán értem honnan vette ezt az egészet az író.
De mint az elején is megmondtam, mindenki azt eszik amit akar, mivel elég minimális esélye van arra hogy bármi ilyen betegséget kapjon el. Én is eszek nyers halat a szusiban, miközben teljesen tisztában vagyok vele mi lehet benne
Csak hivatásomnál fogva és senkinek nem fogom mondani hogy akármit is egyen, vagy igyon ami nincs hőkezelve. Ha egy évben (a hasamra ütöttem) 10.000 emberből 1 lesz beteg xy kajától, az azt jelenti hogy Józsi bácsinak 0,01% esélye van hogy az xy kajától baja legyen, magyarán őt tök hidegen fogja hagyni a dolog, és továbbra is enni fogja. Viszont az én szemszögemből ez azt jelenti, hogy kb. 30-an fognak egy évben bejönni a Klinikára hogy xy kajától baja van, akiket meg kell gyógyítanunk.
Szóval a lelkiismeretem miatt én senkinek nem ajánlok olyat, amiről tudom hogy nagyobb baja lehet tőle. A hőkezeletlen hús és tejtermékek ilyenek, ezért senkinek nem ajánlom a fogyasztásukat.