Ha valakit érdekel, ha valaki kipróbálná........
Pastrama : ( illetve a belőle készített szendvics)
A eredetéről, háttértöténetről itthon és külföldön:
http://www.diningguide.hu/hirek/hazai/etterem-informacio-2201És ahogyan én készítem:
- marha hús ( eredileg szegy, de itton olyan szegyet nem lehet kapni, így inkább felsál)
- fűszerek: só, barnacukor, pirospaprika, koriander, szemesbors, mustármag, szegfűbors, fokhagyma ( a szemes dolgokat összetöröm mozsárba)
A húst vastagon beforgatom a fenti fűszerkeverékbe, és több napig pácolom, (levet is ereszt) naponta forgatom. A húst kiveszem a pácból, letörlöm, de a darabos
fűszerekből maradjon rajta. Alufóliát veszek elő, és több ( min. 3) rétegben becsomagolom a húst majd 6-7 órát 100°C környékén sütöm. A kivétel után
szobahőmérsékleten lehűtöm majd 24 órára hűtőbe teszem. Innen két módszerrel próbáltam már
1, folyékony füstöt is használtam a fűszereknél ez adta a füstöst ízt, így a fóliából való kicsomagolás után csak egy 15 percre sütőben 230°-on rápirítok.
2, a fóliából való kicsomagolás után bele tettem 15 percre a Behr füstölőmbe
Melegen is fogyasztható, de de hűtve is nagyon jó szendvics alapanyag.
A videókon látható módon rozskenyér között, fűszeres dijoni mustárral, és sós uborkával parádés.
Az eredeti készítési metódus egyébként -fűszerezés -préselés -szárítás-füstölés- felhasználás előtt gőzben felpuhítás.
Most is pácolódik egy adag a hűtőben
azármaláskedvelő