Tegnap edédre : tepsis nyúl vegyes zöldség ágyon ( a házi tyúkhúsleves után, a csoki mousse előtt)
- nagyobb darabokra vágom a zöldségeket ( burgonya, hagyma, répa, cukkini, gomba nagyjából azonos mennyiségben)
- egy tepsibe teszem, megsózom, megborsozom, szórok rá kakukkfüvet, majd egy kevés olajat, és összekeverem.
- a konyha kész nyulak combajait rárakom a zöldségek tetejére ( egy kollégámtól szoktam venni, élve hozza el, én megnyúzom
és felhasználáshoz igazítva darabolom, konyha késszé teszem) sózóm borsozom, illetve egy Görögországból kapott, bárányhoz,
és nyúlhoz ajánlott natúr ( só nélküli) fűszerkeverékkel megszórom.
- lefóliázom, ( folyadék nem kell alá) és mehet a sütőbe 170-180 °C-on 60-70 percre, majd 10-15 perc 240°C kicsit megpirítom a
tetejét
Könnyű, fehérbort javaslok hozzá
azáramláskedvelő
u.i.: jönnek még pisztrángos receptek is nem felejtettem el...... de ennek most volt aktualitása
u.u.i.: egyetek nyulat finom és egészséges !!