Szerző Téma: "Férfias" receptek, szomjoltó italok  (Megtekintve 207866 alkalommal)

Nem elérhető Salmo

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1123
  • ne fogdosd az élét
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #300 Dátum: 2011. November 15. - 12:30:17 »


Ugye, aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy kiballag a városi piacra, és jó eséllyel talál juh, vagy marha pastrama-t, az igen készítheti
abból is....  ;D   :crazy:

Jó ezer évig egyébként úgy ették, hogy a füstölési fázis után - akár hetekkel késöbb, felszeletelték és elrágcsálták. Egy ismerősöm hozott juh pastrama-t
erdélyből, de mire eljutottam hozzá, erágcsálta a köcsög szemét.

A gőzben felpuhítás már a Kat'z Deli-s szendvicsből eredeztethető, nyilván egy puhább húst eredményez..

Ha nem vagy biztos abban, hogy a borotva talin lesz érdeklődő a késeidre, abban biztos lehetsz, hogy egy kis pasztramira lenne biztos vevőd.....  :sör:


T.
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #301 Dátum: 2011. November 15. - 14:02:03 »

 

Jó ezer évig egyébként úgy ették, hogy a füstölési fázis után - akár hetekkel késöbb, felszeletelték és elrágcsálták.




Tegnapig én is csak ezt a fogyasztási módját ismertem.

Mivel úgy néz ki, áldozatok árán, de megyünk a borotvatalira "innen a gyepün túlról" is, lassan össze kell állitsak egy kivánságlistát, mit kell vigyek.

Nem elérhető arszab

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 447
    • http://pusztaifarkasok.gportal.hu/
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #302 Dátum: 2011. November 15. - 19:08:13 »
Mivel úgy néz ki, áldozatok árán, de megyünk a borotvatalira "innen a gyepün túlról" is, lassan össze kell állitsak egy kivánságlistát, mit kell vigyek.


De megyünk ám   :borz1: (csak el ne kiabáljam, nekem ugye nem jött össze a Debreceni sem  :'( )

Nem elérhető tothzoltan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4326
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #303 Dátum: 2011. November 15. - 20:49:14 »
Ha valaki Kazahsztanbol jonne attol meg en vennek nehany csomag szaritott lohust. A legjobb sorchips volt, amit valaha ettem. Zacskoban, mint a krumpliszirom. Es szerencsere a cegnel senkinek nem jott be, igy a teljes astanai keszletet en ehettem meg.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető KunEmber

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3443
  • a babérolaj szerelmese
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #304 Dátum: 2011. November 15. - 22:44:56 »
Hajjaj, ettetek már igazán jó rackából pörköltet? Istenesen savanyával, veresborral? Nah, most már én igen  :crazy:

Nem elérhető SicTransit

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 7810
  • lelkes kezdő
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #305 Dátum: 2011. November 16. - 06:50:14 »
Akkor most ideiglenesen utállak!  :crazy:

Pörköltből a birka a favorit nálam, azon belül is a racka.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető tothzoltan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4326
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #306 Dátum: 2011. November 16. - 07:00:44 »
A racka husa miben mas, mint egy atlagos merino birkae?
(Utobbibol juhasz felmenok miatt eleg jofele perkelteket sikerult mar pusztitanom, de rackat meg sosem.)
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

FBP

  • Vendég
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #307 Dátum: 2011. November 16. - 08:12:28 »
A racka husa miben mas, mint egy atlagos merino birkae?
(Utobbibol juhasz felmenok miatt eleg jofele perkelteket sikerult mar pusztitanom, de rackat meg sosem.)
hosszabb szőröket találsz a perkeltben  :crazy:

Nem elérhető KunEmber

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3443
  • a babérolaj szerelmese
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #308 Dátum: 2011. November 16. - 08:44:43 »
A racka husa miben mas, mint egy atlagos merino birkae?
(Utobbibol juhasz felmenok miatt eleg jofele perkelteket sikerult mar pusztitanom, de rackat meg sosem.)
Amit én észrevettem, az az, hogy a húsa keményebb, szálkásabb egy kicsit. De ez összefügghet a tartásmóddal is, ugyh ...

Nem elérhető SicTransit

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 7810
  • lelkes kezdő
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #309 Dátum: 2011. November 16. - 09:22:38 »
Mivel nem hús - gyapjú - tej hibrid, ezért koncentráltabb az íze.

Lásd még gyöngytyúk - üzemi tyúk, vagy ridegen tartott szürkemarha vs. napot nem látott húshibrid.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető tothzoltan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4326
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #310 Dátum: 2011. November 16. - 10:13:14 »
A kevesbe fattyus hus is okozhatja az az erzetet... Hozzateszem, hogy a merino eseteben is kivalo, faggyu (mellek)iz mentes porkoltek keszithetok, ha jo a szakacs (pl. keresztanyam).
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

FBP

  • Vendég
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #311 Dátum: 2011. November 16. - 10:19:51 »
A kevesbe fattyus hus is okozhatja az az erzetet... Hozzateszem, hogy a merino eseteben is kivalo, faggyu (mellek)iz mentes porkoltek keszithetok, ha jo a szakacs (pl. keresztanyam).
Nem gondolkodol egy kóstolóban, pl. a bp-i borotvatalira?  ;D (ha már így húzol minket  :evil:)

Nem elérhető SicTransit

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 7810
  • lelkes kezdő
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #312 Dátum: 2011. November 16. - 10:23:40 »
Készíthető igen, de faggyúsan sokkal gazdagabb az íze szerintem.

A kevesbe fattyus hus is okozhatja az az erzetet... Hozzateszem, hogy a merino eseteben is kivalo, faggyu (mellek)iz mentes porkoltek keszithetok, ha jo a szakacs (pl. keresztanyam).
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető tothzoltan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4326
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #313 Dátum: 2011. November 16. - 10:24:47 »
Ugy jarna a perkelt, mint Salmo cumoja... mire felernenk vele Tiszaszentimrerol... aszem hidegen, kenyer nelkul is befalnam...  :evil:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető jenessanyi

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3491
    • Jenes razors
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #314 Dátum: 2011. November 16. - 13:48:17 »
Mivel nem hús - gyapjú - tej hibrid, ezért koncentráltabb az íze.

Lásd még gyöngytyúk - üzemi tyúk, vagy ridegen tartott szürkemarha vs. napot nem látott húshibrid.

Ilyet itthon nem sokat fogsz találni sajnos. A legtöbb marhahús amit lehet kapni (több mint 90%) kiöregedett tejelő tehén lesz. Itthon nagyon sok tejet termelünk, és nagyon kevés marhahúst eszünk, így elenyésző a húsáért tartott marha, ami ráadásul jóval több pénzbe is kerül mint az előbb említett fajta. Ritkán lehet jó marhahúst kapni, és akkor is drága :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici