Szerző Téma: "Férfias" receptek, szomjoltó italok  (Megtekintve 207862 alkalommal)

Nem elérhető tothzoltan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4326
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #330 Dátum: 2011. December 29. - 11:05:37 »
Nagymamam meg mindig igy intezi: a szomszed keritesere kiakasztja a tejeskannat, hozza kiszsacskoban az eppen aktualis arat a 2 lityonak. Aztan reggelre a penz eltunik, a kannaban  meg ott a tehenmeleg tej.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Toportyan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1870
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #331 Dátum: 2011. December 29. - 12:12:04 »
Kedves Urak,

A tej a pilisvörösvári tehenészetből származik. 160 ft/liter.
Frisssen fejt. Utána kap egy 4fokos u.n. hidegsokkot.
Én így veszem.
Aztán otthon "Pasztőrizálom", ami NEM egyenlő a forralással.
Ezzel kiölök belőle minden baktériumot.
Azután "vissza-" azaz "bekultúrázom". Erre a célra a CHN-11 vajkultúrát használom, amit a mosonmagyaróvári tejipari kutatóintézetben vettem.
Majd kicsitvel később "beoltom". Ezt egy CHY-MAX nevű folyékony tejoltóval teszem, ami nem más mint szabványosított fermentációval előállított kimozin. (ez is ugyanonnan van)

A többi: varázslat.  :fetreng:

Üdvözlettle:
Toportyán.

P.s. Az íze? A család a hatvan dekás sajtot 15 perc alatt pusztította el.  Ez önmagáért beszél, ha összevetem például egy bolt trappistával, ami k.b. 5 nap alatt fogy el. ::)
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető jenessanyi

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3491
    • Jenes razors
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #332 Dátum: 2011. December 29. - 12:29:12 »
Sóztad, vagy csak tejből van gyakorlatilag? Nemrég ettem valami hasonló kinézetű házi sajtot, ami iszonyat jó fokhagymás volt, az nálunk se tartott pár percnél tovább  ;D
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Toportyan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1870
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #333 Dátum: 2011. December 29. - 14:44:23 »
Sanyi,

A sózás a végén 20 százalékos sófürdőben történik. 16 fokon. A hatvan dekás sajtot kb. 1-1,5 óráig kell a sólében lebegtetni.

Egyelőre csak natúr sajtot készítettem. A fokhagymás, lilahagymás, medvehagymás, köménymagos, vagy csilis még a jövő zenéje.

 ::)
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető jenessanyi

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3491
    • Jenes razors
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #334 Dátum: 2011. December 29. - 17:12:37 »
Sanyi,

A sózás a végén 20 százalékos sófürdőben történik. 16 fokon. A hatvan dekás sajtot kb. 1-1,5 óráig kell a sólében lebegtetni.

Egyelőre csak natúr sajtot készítettem. A fokhagymás, lilahagymás, medvehagymás, köménymagos, vagy csilis még a jövő zenéje.

 ::)

Ilyenkor sajnálom hogy nem lakok a közelben   :-\

Barátnőm is valami sóleves áztatásról beszélt, 1 hét múlva vizsgázik az ilyen tejipari cuccokból, őt érdekelte nagyon :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Toportyan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1870
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #335 Dátum: 2011. December 29. - 22:11:49 »
Kedves Urak,

Képek a kocsonya projektemről:



A kocsonyába főtt húsok felszeletelés közben.



Kiporciózva, hűtésre készen, húsipari láda alján.

Üdvözlettel:
Toportyán

"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Malac

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 6026
  • wei wuwei
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #336 Dátum: 2011. December 29. - 22:18:28 »
Kiporciózva, hűtésre készen, húsipari láda alján.
...van otthon már hűtőházad is?  :o
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

                                                            Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető SicTransit

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 7810
  • lelkes kezdő
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #337 Dátum: 2011. December 29. - 22:18:57 »
Topi, ez gyilkos volt, holnap reggel megyek az adagomért!  :crazy:
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető moe

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 201
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #338 Dátum: 2011. December 29. - 22:22:33 »
Muszáj lesz egyszer végre megkóstolnom a kocsonyát ! Még nem ettem..  :o

Nem elérhető Toportyan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1870
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #339 Dátum: 2011. December 29. - 22:25:53 »
Kedves Urak,

Éppen most vettem ki a sütőből a kacsamellet. Íme:



Üdvözlettel:
Toportyán
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #340 Dátum: 2011. December 29. - 23:33:18 »
Muszáj lesz egyszer végre megkóstolnom a kocsonyát ! Még nem ettem..  :o

Ez komoly?  ???

Nem elérhető moe

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 201
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #341 Dátum: 2011. December 30. - 08:41:10 »
Nagyon ínycsiklandozóan fest..!

Nem elérhető Toportyan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1870
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #342 Dátum: 2011. December 30. - 09:13:57 »
Sanyi kedvéért:

Sajt a sófürdőben:




/16 fokos, 20 százalékos sófürdő. Azért néz ki így mert a PH-t  be kell állítani. Ezért a savóból is kevertem hozzá. A savó lugos kémhatású. A sófürdőt 80-85 fokon kell elkészíteni. Csírátlanítás érdekében. Egy hatva dekás sajt 1-1,5 órát áll benne/

És egy ráadás. Friss sajt:



Üdvözlettel:
Toportyán
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Malac

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 6026
  • wei wuwei
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #343 Dátum: 2011. December 30. - 15:51:07 »
Szép munka volt!  :sör:
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

                                                            Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #344 Dátum: 2011. December 30. - 22:19:13 »
Kedves Urak,

Képek a kocsonya projektemről:



A kocsonyába főtt húsok felszeletelés közben.



Kiporciózva, hűtésre készen, húsipari láda alján.

Üdvözlettel:
Toportyán



Egy kis füle-farka-körme nem kellene bele? Már csak a zselatintartalma miatt is

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici