Kedves Urak,
A tej a pilisvörösvári tehenészetből származik. 160 ft/liter.
Frisssen fejt. Utána kap egy 4fokos u.n. hidegsokkot.
Én így veszem.
Aztán otthon "Pasztőrizálom", ami
NEM egyenlő a forralással.
Ezzel kiölök belőle minden baktériumot.
Azután "vissza-" azaz "bekultúrázom". Erre a célra a CHN-11 vajkultúrát használom, amit a mosonmagyaróvári tejipari kutatóintézetben vettem.
Majd kicsitvel később "beoltom". Ezt egy CHY-MAX nevű folyékony tejoltóval teszem, ami nem más mint szabványosított fermentációval előállított kimozin. (ez is ugyanonnan van)
A többi: varázslat.
Üdvözlettle:
Toportyán.
P.s. Az íze? A család a hatvan dekás sajtot 15 perc alatt pusztította el. Ez önmagáért beszél, ha összevetem például egy bolt trappistával, ami k.b. 5 nap alatt fogy el.