Ami marad benne liszt, azt leszűröd? Vagy a forralásnál teljesen feloldódik?
Nem szűröm, ez bizony egy "beltartalmasabb" ital
. Ezért is nem lehet a borhoz vagy sörhöz hasonlítani (csak igen távolról). A kukoricaliszt különben egy kicsit "kásásodik" mint a tejbegríznél csak hát nagy a víz mennyisége, ezért inkább folyadék mint kása. A sűrűbb része így is hajlamos az ülepedésre, ezért fogyasztás előtt felkeverendő (palackban egy-két fordítással "összerázandó", de ne nagyon erősen, mert ugye a szénsav... és még ki is kellene nyitni
Az élesztővel várjál holnapig (ha nincs pincéd akkor kb addigra fog kihűlni), fedő feltétlenül legyen rajta, hogy ne bőrösödjön (Ha mégis megesett akkor azért azt leszedem róla). Ha erősebb italt szeretnél, akkor nyugodtan mehet bele 2-3 bögre cukor (a forralás után, közben is lehet, de akkor odakozmálhatna). Úgy is próbáltam, de nekem az már sok volt, egy kicsit lezsibbasztotta a fejemet... szóval max 1 bögre cukorral szoktam.
Sok sikert hozzá! (nálam most pont elfogyott, pedig ebben a marha melegben jól esne, csak hét közben nem volt időm rá)