Én lassan 1 éve saját kenyeret eszek, de semmi búzaliszt. Sajnos az mindenkinek káros, nem véletlnül vannak lisztérzékenyek.
Az étel-intolarencia a lakosság nagy %-át érinti, csak sokan nem tudnak róla, mivel a tünetek nem egyértelműek ( lehet ez puffadás, hasfájás, hasmenés, székrekedés, fejfájás stb stb.).
Érdemes utána olvasni a dolgoknak, akinek persze van hozzá kedve és ideje. Nem feltélenül hülyeség.
Ajánlom a Szendi Gábor könyveit (2-t olvastam, az elsőről csak annyit, hogy 2-300 oldalon több mint 800 tudományos könyv, cikk, kutatási anyag szerepelt lábjegyzetben, de nem csak címmel, hanem oldalszámmal is ellátva, tehát kikereshető )-
Senkit nem buzdítok, nem akarok semmit eladni, csak pár dolgot érdemes észrevenni akár a környezetünkben is.
Egy pár érdekes gondolat, és senkit nem tartok fent tovább:
- pl a Pápuai őslakosoknál megfigyelték, hogy nincs rák, se cukorbetegség, se agyvérzés, szívroham stb. Hogyhogy?ű
-régen, akár pár száz éve nem volt ennyi haláleset az előbb emlitett okok miatt. Miért?
- Miért van ennyi elhízott ember manapság?
- na meg pár tévhit arról, hogy a zsírtól hizunk el stb stb.
Akit érdekel a téma:
http://www.tenyek-tevhitek.hu/tartalom.htm#ps(Jöhet a krédés, akkor milyen kenyeret eszek? Gluténmentes kenyérlisztből, ami nagyrészt rizslisztből, kukoricalisztből, keményítőből áll. Az íze nem sokban marad el a hagyományos kenyérétől, "ki lehet bírni". Panírozás, habarás stb minden egyéb hasonlóan ezekből a lisztekből)