Egyszerű és ízletes recept:
Kályhaplatnin sült tepsis rizike (fenyőalja gomba)
Hozzávalók:
-Egy tepsinyi rizike
-Két vékonyszelet szalonna
-Fokhagyma
-Tejföl
-Só
Elkészítés:
Szalonnát apró csíkokra vágom, elrakom a tepsibe egyenletesen, hogy egymástól 2 cm távolságra legyenek. Feldobom a kályhára, hogy kicsit kisüljön a zsírja. Mikor ez megvan, leveszem és egyenletesen lerakom rá a gombát, spóratartóval (lemezek) lefelé. Megsózom, Visszarakom sülni. Mikor az alja kicsit megsült, egyenként megforgatom. Közben a fokhagymát vékony szeletekre vágom. Mikor félig megsült a gomba, ismét leveszem és egyenletesen minden gomba darabra legalább két-három szelet fokhagymát teszek. Mikor már majdnem kész az egészet bekenem tejföllel. Hagyom kicsit összesülni.
A kép a sütés elején, még a fokhagymázás és tejfölös kezelés elött készült!
Üdvözlettel:
Toportyán