Affene. Nem akarok ilyet pedig asszem van nekem is, egyelőre enyhe. Meg talán tejfehérje/tejcukor. Életközepi kiszúrás : )
Nem vagyok orvos, de tudtommal két különböző dolog a gluténérzékenység és az, amit magyarul lisztérzékenységnek hívnak (cöliákia). Utóbbinak nem feltétlenül vannak emésztőrendszeri tünetei (nekem pl nem voltak), és laborral tudják diagnosztizálni. Vannak tünetek, de olyan sokfélék, egyénfüggők és diffúzak, hogy azok alapján lehetetlen. Laktózérzékenység kísérheti, de az gluténmentes diéta után általában szépen elmúlik (visszanő a bélbolyhokban ami termeli a laktázt).
Ha tényleg gyanakszol ilyesmire, akkor menj el orvoshoz (bár pont a lisztérzékenységre van patikában kapható teszt, de nem a legpontosabb). Ezek, a laktózérzékenység erősebb változatait kivéve, abszolút nem olyan dolgok amit az ember otthon diagnosztizál magán. Velem fél évig pingpongoztak a dokik, mire rájöttek, háziorvosom azon az alapon küldött el gasztroenterológushoz, hogy olyannál még úgyse voltam, ő meg már kifogyott az ötletekből