Én ezzel csinálom:
1kg finom liszt
25g élesztő
2 evőkanál olaj
1-1,5 ek. só
4 deci víz+3deci tej
1 ek. cukor
Élesztőt 2 deci tejben, a cukorral felfuttatom, közben a maradék cuccot összekeverem 8 a vizet, és a tej maradékát nem). Ha az élesztő már jó, akkor bele vele, és a maradék folyadékot óvatosan adagolva elkezdem hólyagosra dagasztani. hagyom kelni 2-3 órát, utána sütő melegítés alatt megint gyúrom, és pihentetem kb 30-45 percet. Sütőt 180-200 fokosra melegítem. Sima tepsibe teszem, és alá 2-3 deci vizet tartalmazó másik tepsit. 45-60 percig sül.
A tésztát sütés előtt kicsit meg kell nyújtani, és feltekerni, nekem így nem mászik szét a mezei tepsiben.