Szerző Téma: "Férfias" receptek, szomjoltó italok  (Megtekintve 207750 alkalommal)

Nem elérhető gregg

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4042
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #705 Dátum: 2015. November 08. - 09:25:04 »
Köszönöm a visszajelzéseket. Nem értem, mindig ugyanígy posztolom a képeket. :fejtor:

Majd kitalálom, addig itt szerintem mind látszani fog.

Update: most variáltam vele, talán már jó lesz mind.


"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető gregg

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4042
  • Értelmes hozzászólások: 8
Csölök a Tojásban
« Válasz #706 Dátum: 2015. December 22. - 23:02:13 »
Első csülök a Tojásban. Sikerült beszereznem egy kisméretű öntöttvas lábast, erre még rá tudom csukni a fedelet. Két óra fedővel, bő egy óra nélküle. Legközelebb még növelem a fedő alatti időt a pirítás rovására. Finom lett így is. ;D
Hozzávalók: csülök, só, bors, babérlevél, sör.

Jelezzétek kérlek, ha megint képtelen vagyok!







Itt az összes kép elérhető.


"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Rotbart

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3763
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #707 Dátum: 2015. December 22. - 23:44:24 »
A képtelenség az, hogy én ilyet süssek a gangon, bae...

Nem elérhető gregg

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4042
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #708 Dátum: 2015. December 22. - 23:50:07 »
Hát igen, oda ez nem igazán való. Bár szoktam látni erkélyeken, teraszokon is. Az biztos, hogy megértőbb (bbq-párti) szomszédokat igényel a mutatvány. :)


"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető pmol322

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 7056
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #709 Dátum: 2015. December 22. - 23:52:30 »
Geri! Említettem már, hogy utállak?

Jó étvágyat utólag is hozzá!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető gregg

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4042
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #710 Dátum: 2015. December 23. - 00:27:35 »
Még nem említetted, de éreztem. :fetreng: Köszi!


"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető wasytsur

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1123
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #711 Dátum: 2016. Január 09. - 15:43:11 »
Ugyan nem kimondottan férfias, de egy rozsos cipó mindig jól jöhet (pl. szintén mai friss kacsatöpörtyűvel)
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető bbuffy

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 5187
  • ナイフ少年
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #712 Dátum: 2016. Január 09. - 16:01:05 »
Hol az a tepertő?!
 :kepet:
 :crazy:
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető gregg

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4042
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #713 Dátum: 2016. Január 09. - 16:17:05 »
Ugyan nem kimondottan férfias, de egy rozsos cipó mindig jól esik (pl. szintén mai friss kacsatöpörtyűvel)

Nagyon szép! A sütôben készült? Edényben, hogy ilyen szép magas? Leírnád az eljárást/receptet?


"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető bbuffy

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 5187
  • ナイフ少年
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #714 Dátum: 2016. Január 09. - 16:23:33 »
 :+1:
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető wasytsur

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1123
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #715 Dátum: 2016. Január 09. - 17:32:56 »
bbuffy: háááát....a nagy része már a család gyomrában, keveset lefotózni meg nem érdemes  :)

Mivel nincs dagasztógépem, kézzel meg lusta vagyok, így én elsősorban - és ezeket jobban is szeretem - dagasztás nélküli kenyereket szoktam sütni (gyökérkenyér/pain pailasse, ilyen cipók). Mikor milyen liszt akad a kezembe, abból (fehér, félfehér, teljes kiőrlésű búza kenyérliszt, világos, teljes kiőrlésű rozsliszt, tönkölyliszt etc.) A liszt arányokat is kedv szerint szoktam változtatni. Elsősorban élesztőt használok, mert azzal sokkal gyorsabb a dolog, míg kovásszal (mégha az finomabb is) lassabb a kelésidő miatt.
A képen látható kenyér (és mindegyiknek ez a szárazanyag, víz mennyisége):
40 dkg fehér kenyérliszt
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
400 ml langyos víz
1,5-2 dkg élesztő
1 tk cukor
1-1,5 tk só (sótól függően)
1 ek olaj (olíva, napraforgó, de lehet olvasztott liba/kacsazsír is)* - nem létszükséglet
Munkamenet:
1. liszteket kimérem, szitálva, majd összekeverem + a sóval
2. langyos vízbe cukor + élesztő morzsolása (3-4-5 percig várok, míg kezd felúszni a tetejére)
3. liszt + víz 1 perc összekeverés kézzel/fakanállal, míg éppen egynemű lesz
4. keverőedényt lefedem (szigorúan nem szellőzve pl. konyharuhával, hanem pl. egy tányérral) és langyos helyre teszem
5. 1-2 óra alatt megkel a cucc, lisztezett asztalra kotrom
6. lisztes kézzel széthuzigálom téglalapra/négyzetre, majd összehajtom (ezt még részletezem, ha kell :))
7. hajtással lefelé belehajítom a sütőben felforrósított (230-250 fok) fedeles jénaiba és visszafedve 40-45 percig sütöm.
Ennyi.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető bbuffy

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 5187
  • ナイフ少年
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #716 Dátum: 2016. Január 09. - 17:57:56 »
Thx. Lementettem, tesztelem. :thumbup:
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető gregg

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4042
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #717 Dátum: 2016. Január 09. - 18:03:55 »
Köszi szépen! :hat: Az élesztő friss, vagy por alakú?


"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető wasytsur

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1123
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #718 Dátum: 2016. Január 09. - 18:07:50 »
Friss. Mindig. Szárazzal megint csak hosszabbodik a kelési idő, akkor már inkább kovász. Szárazat csak vésztartaléknak tartok itthon.
Valamit kifelejtettem, bár nem létkérdés, néha én is elhagyom: *1 evőkanál étolajat/olívaolajat is teszek hozzá, amikor a liszthez öntöm az élesztős vizet.

bbuffy: nagyon fontos, hogy tűzforró legyen az edény +  fedél. Sütőből ki, fedél le, kenyér bele, lefed és azonnal vissza. Így simán ki is jön belőle a végén a kenyér, nem sül bele. És mindig ilyen az eredmény, mint a képen. Jénait azért szeretem mert látom benne a kenyeret és a sülés állapotát. De lehet másban is.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető gregg

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4042
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Válasz #719 Dátum: 2016. Január 09. - 18:08:34 »
Köszönet!


"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici