Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 509922 alkalommal)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #450 Dátum: 2011. Június 15. - 09:24:48 »
Megélezed újból, aztán majd lesz valahogy. Jobb esetben onnantól fogva nem lesz több baja, nem feltétlen anyaghiba, lehet csak peched volt és több minden egyszerre jött össze ami ezt okozta.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető fischerb

• Új tag
  • *
« Válasz #451 Dátum: 2011. Július 05. - 22:34:09 »
Sziasztok !

Biztos már csontig lerágott lesz a kérdés , de már napok óta itt bámulom a fórumot és még nem találtam sajnos megh amit keresek..

Hogy kell neki állni egy borotvakés élezésnek, mi az a legkevesebb ami kell hozzá ?
Sajnos az extrametálról rendelt borotvám a hajszálteszten elvérzik (a DE derby pengék gond nélkül veszik az akadályt), gondolom megkéne élezni...

Köszönöm a válaszokat!

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #452 Dátum: 2011. Július 05. - 22:43:26 »
Sziasztok !

Biztos már csontig lerágott lesz a kérdés , de már napok óta itt bámulom a fórumot és még nem találtam sajnos megh amit keresek..

Hogy kell neki állni egy borotvakés élezésnek, mi az a legkevesebb ami kell hozzá ?
Sajnos az extrametálról rendelt borotvám a hajszálteszten elvérzik (a DE derby pengék gond nélkül veszik az akadályt), gondolom megkéne élezni...

Köszönöm a válaszokat!

Szia!

http://borotvafórum.hu/index.php?topic=621.msg21422#msg21422

Ezt olvasd el, ha amit itt látsz nem elég akkor kérdezz megint :)

Az extrametálos késed jól sejtem hogy a 3-4 ezer forintos? Mert akkor ez a hozzászólás is ide jön:

http://borotvafórum.hu/index.php?topic=12.msg26905#msg26905
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #453 Dátum: 2011. Július 06. - 07:44:02 »
Na látod Sanyi erről beszéltem. Mégegy "áldozat".

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #454 Dátum: 2011. Július 06. - 09:13:31 »
Na látod Sanyi erről beszéltem. Mégegy "áldozat".

Ahogy nézem neki mindegy volt, már azután regisztrált hogy megvette volna. Egyébként meg hátha a Bismarckot vette, de sajnos nem hiszem :(

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #455 Dátum: 2011. Július 06. - 09:18:22 »
Én tegnapelőtt hoztam el a Bismark-omat a mestertől, de az uj tulaj kérésére nem teszteltem, kiváncsi vagyok a beszámolójára milyen lett.

Nem elérhető fischerb

• Új tag
  • *
« Válasz #456 Dátum: 2011. Július 06. - 20:03:29 »
Sziasztok !

Köszönöm a válaszokat!

Szia!

http://borotvafórum.hu/index.php?topic=621.msg21422#msg21422

Ezt olvasd el, ha amit itt látsz nem elég akkor kérdezz megint :)

Az extrametálos késed jól sejtem hogy a 3-4 ezer forintos? Mert akkor ez a hozzászólás is ide jön:

http://borotvafórum.hu/index.php?topic=12.msg26905#msg26905

ááááááááá ááááá hát ezt nem hittem volna pedig amikor a DE-ből megvettem az Edwin J.-t akkor mindenki hülyézett hogy a DM-be 2000 is lehet kapni ..  najó megpróbálom valakihez elvinni, ha azután se adja , akkor kuka és veszek valami normálisat...
mindenesetre Nagyon Köszönöm!!!

Nem elérhető Sweeney Todd

• Új tag
  • *
« Válasz #457 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 08:37:11 »
Üdvözlöm a Kedves Éltársakat!

Már elég régóta járok ide csendes szemlélőként,de tegnap olyan szörnyűséges dolgott tettem hogy most muszáj volt regisztrálnom,hogy segítséget illetve a véleményeteket kérjem!     :(
Egy Solingenből rendelt Revisor borotvakést használok és tegnap amikor borotválkozás után elkezdtem a fenőszíjon meghúzni,a szíjat tartó kampó lecsúszott a kilincsről ahogy magam felé húztam és kicsorbította az én drága barátomat!
Szerintem ezt kövön fenéssel nem lehet kiszedni belőle.
Tudnátok mondani itthon olyan megbízható embert aki szépen ki tudná köszörülni a csorbát vagy küldjem vissza Kronenberg úrnak javításra?

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #458 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 08:49:47 »
Mit takar a kicsorbítani? Mekkora a sérülés benne? Ha jól sejtem akkor elég szépen felköszörült lehet a penge, szóval gond nélkül és gyorsan ki lehet belőle szedni a csorbát kövekkel is. Kár lenne géppel hozzányúlni ha csak nem a penge negyede/harmada vált használhatatlanná.

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #459 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 09:00:32 »
Sweeney Todd, ha elküldöd Kronenberg úrnak javításra, az - mivel nem garanciális ügy - valószínűleg elkéri majd a javítás árát az ottani tarifa szerint. Ha valóban nagy a hiba ami keletkezett és itthon akarod javíttatni, akkor javaslom beszélj a székesfehérvári Flaschner mesterrel (Flasi tagunkkal) és ő szívesen kijavítja neked. Esetleg ha fotót teszel fel ide, megnézzük és ha nem olyan súlyos a gond, valamelyikünk biztos tud segíteni.
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

• Új tag
  • *
« Válasz #460 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 09:46:10 »
Köszönöm a gyors válaszokat!
Este ígérem lefotózom és felteszem hogy meg tudjátok mustrálni!
Amúgy anno a pengén(az első borotválkozás után)apró foltok jelentek meg amire a későbbi levelezés(tanácsot kértem) illetve fénykép küldés után Kronenberg úr azt mondta küldjem vissza ha gondolom és újrapolírozzák.Gondoltam hogy azzal a "csorbával" ezt is kiköszörülhetné  ;)   .

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #461 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 10:25:54 »
Köszönöm a gyors válaszokat!
Este ígérem lefotózom és felteszem hogy meg tudjátok mustrálni!
Amúgy anno a pengén(az első borotválkozás után)apró foltok jelentek meg amire a későbbi levelezés(tanácsot kértem) illetve fénykép küldés után Kronenberg úr azt mondta küldjem vissza ha gondolom és újrapolírozzák.Gondoltam hogy azzal a "csorbával" ezt is kiköszörülhetné  ;)   .

Azokat a foltokat kiszedi egy kis fogkrém és pár perc dörzsölgetés ;)

• Új tag
  • *
« Válasz #462 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 21:03:27 »
Próbáltam a fogrémes dörzsölgetést,de nem sikerült vele kiszedni,elképzelhetőnek tartom,hogy rossz fogkrémet használtam,talán intelligens fogrémet kellett volna,biztosan van már olyan is :)

A képet valamiért nem tudom feltölteni pedig már vagy egy órája próbálom.Mindig kiírja hogy a feltöltési könyvtár megtelt,meg hiba történt és nem nyithatok új témát(?)meg nagy a fájl,pedig már 6 x átméreteztem!Lehet hogy valamit rosszul csinálok  8)
Mára feladom,de holnap újult erővel megpróbálom!

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #463 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 21:43:37 »
Tedd fel valami képfeltöltő oldalra, és utána tedd ide be a címet, a többit megcsinálom neked.

Nem elérhető Zsiraf

• Törzstag
« Válasz #464 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 22:00:00 »
Próbáltam a fogrémes dörzsölgetést,de nem sikerült vele kiszedni,elképzelhetőnek tartom,hogy rossz fogkrémet használtam,talán intelligens fogrémet kellett volna,biztosan van már olyan is :)

A képet valamiért nem tudom feltölteni pedig már vagy egy órája próbálom.Mindig kiírja hogy a feltöltési könyvtár megtelt,meg hiba történt és nem nyithatok új témát(?)meg nagy a fájl,pedig már 6 x átméreteztem!Lehet hogy valamit rosszul csinálok  8)
Mára feladom,de holnap újult erővel megpróbálom!

Igen, próbáld a noob.hu -ra feltölteni pl, az elég gyors, én is azt szoktam ha lusta vagyok a saját tárhelyre belogolni :)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici