Sziasztok!
Vééégre tudok írni
azaz, meg tudok szólalni itt... Egy kicsit megvárattak, de sebaj
Bemutatkoznám: 37 éves vagyok, kb. 17-18 éves korom óta borotválkozom. Én már az a generáció vagyok, aki a szüleitől már a flakonos habot és a gillette sensor borotvát látta. Természetesen én is ilyen dolgokkal kezdtem meg a borotválkozást és használtam nagyjából két héttel ezelőttig.
Persze, néha eszembe jutott nagyapám -Isten nyugosztalja- hogy borotválkozás közben pamacsolja magát. Kérdésemre, hogy mit használt, szüleim mondták, hogy hát borotvaszappant... Gőzöm sem volt, mi az.
Valamikor, olyan 8-10 évvel ezelőtt, valamiért -biztosan azért, mert már rohadtul untam és utáltam a beretválkozást- vettem a dm-ben wilkonson borotvakrémet és dm pamacsot. Nagy megváltást nem éreztem, ma már tudom, nem csináltam habot, csak elkentem a krémet. Kb. 4-5-ször használtam, aztán bekerült a sarokba.
Tehát két héttel ezelőtt történt, hogy kezembe került a pamacs ÉS a krém. Mondom magamban, ezt én kidobom, ne fogja a helyet... Aztán zavart éreztem az erőben... még aznap rákerestem a youtubon -ha már van mindenféle izéről how to- talán van olyan is, hogy: hogy csináljunk habot borotvakrémből... Hát volt
Az első között ráakadtam mantic59 videóira (talán ismeritek)... faltam őket! Rájöttem, hogy 20 éve rosszul borotválkozom! Ilyen nincs! Édesapám, hát miért nem tanítottál...?
Másnap vettem egy fekete műanyag wilkinsont, 5 db willkinson pengével és még aznap megborotválkoztam mantic59 videói szerint, több körben (!) Régebben nem gondoltam volna, hogy egynél több körben fogok borotválkozni... Hihetetlenül jó érzés volt.
Nem volt tökéletes, mármint babapopsi, de csúcs volt! Semmi irritáció, egyszerűen jó érzés! Azóta örömmel borotválkozom, kb. kétnaponta. Nagyjából 5-6 napja találtam rá erre a fórumra, azóta falom, és a mai nap kaptam meg a regisztrációt.
Jaa: rájöttem, hogy Édesapámnál -még gyerekként- láttam egy olyan borotvát, amit ha megtekerem kinyílik... Tegnap jöttem rá nagy nehezen, hogy egy Wizamet W11 az (persze, már másfél hete azt használom) gyakorlatilag nem használt volt (úgy gondolom én leszek majd a heavy user
)
Szóval ma "muszáj" volt vennem a nyíregyházi extrametálban egy Mühle r89 készüléket (merkur futur volt a másik, de azt nagyon nagynak éreztem és már ugye van egy állíthatóm) ... ha nem jön be, akkor majd legfeljebb eladom.
Most már befejezem, elnézést, hogy hosszú lett, de egyszerűen ezt ki kellett írnom magamból (20 évig tévúton...):
Amit használok.
dm borzszőr pamacs 10 évvel ezelőtti vétel (nekem nagyon bejön) nem a mostanság árusított fajta;
Wizamet W11, egyenlőre 3-as fokozaton, de úgy érzem mehet még ez feljebb is (ezzel a wilkinson pengével persze);
wilkinson sword penge (olyan, amit a fekete DE készülékhez adnak, eddig bejött);
wilkinson cream borotvakrém
van egy mühle szantálos szappan is, ezt még nem próbáltam;
van egy barbon krémem is, még nem próbáltam (muszáj volt venni, mindenki dícséri itt a fórumon)
Weleda AS - megfelelő
Balea AS- megfelelő
Barbon AS - még nem próbáltam
előző életemből itt maradt egy Gillette arcbalzsam -előbb utóbb elfogy majd.
Szóval elnézést a hosszúért.