Sziasztok!
Azért mutatkozom be, hogy megköszönjem a sok segítséget, amit a fórumot olvasva kaptam.
Eredetileg azon húztam fel magam egy szép októberi napon, hogy az eldobható borotvakellékek ára milyen nagyon felment.
Egyébként is DE-vel borotválkoztam hosszú évekig fiatalként, úgyhogy gyorsan megszületett a döntés:
Késre kell átállni. De hogy mivel kezdjek és mi a gyakorlatias kezdőkészlet, azt még nem tudtam. Ebben voltatok Ti a segítségemre.
Így lett a következő beszerzési kör megalkotva:
Borotva: Gold dollar 66, Jenessanyi által előkészítve, postára adva. Kösz Sanyi!
Pamacs: Frank Shaving Finest Badger Hair Shaving Brush #Portland Faux Ebony ebayről
Bőr és pasztás balsafa:
http://www.whippeddog.com/products/view/poor-man-strop-kitBorotvakrém: Taylor of Old Bond street, Levendula, a barbatoria webshopban megrendeltem, és elbicikliztem érte, örültem, hogy kapható, Csaba, aki a shopot viszi nagyon rugalmas volt és segítőkész.
Igyekeztem úgy összeválogatni a dolgokat, hogy mindenből kellő minőség kerüljön, de ne legyen pazarlás.
Borotvából már most tudom, hogy kell még egy legalább, de ott meg kell állnom majd, az is csak azért kell még, hogy legyen összehasonlítási alap.
A borotálkozásról:
A pamacs még nem jött meg, november 8 óta, talán jövő héten. Ezért borotvahabot kentem az arcomra, és azt kezdtem el a hajpróbát tökéletesen kiállt borotvával húzni.
Csak WTG, mert érzékeny a bőröm, és a nyakamnál, ahol egyelőre nem tudtam, merre lenne praktikus, egy pár perc szerencsétlenkedés után megálltam, mert éreztem, hogy a borotvahab kiszáradt. Lemostam, és rendes borotvával fejeztem be, de fog ez menni. Az első próba megvolt, érezhetően nekem való dolog, fog működni.
Legközelebbi próba a pamacs kézhezvételét követően. Ahol ment, ott kijelenthetem, hogy már WTG is a legsimább pofabőr, amit bármivel bármikor tudtam produkálni.
Köszönetem még egyszer, és üdv mindenkinek a fórumban:
Hasszan