Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 628580 alkalommal)

Nem elérhető Szmiri

• Tag
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #465 Dátum: 2011. November 22. - 11:59:08 »
Sziasztok!

Úgy voltam vele semmi érdekeset nem tudnék ide írni, de azért megpróbálkozom vele:)
Az egyik fórumlakó avatott be eme szép passzióba, teljesen új volt nekem a téma (pedig volt egy Nagypapám hagyatéka pamacsom és DE borotvám) de azonnal magával ragadott mihelyst jobban beleástam magam. Azóta exponenciálisan nő a vásárlások száma, pedig mindig megfogadom hogy "na még ez aztán leállok" rájöttem tényleg nem egyszerű mert mindig találok valami újat, és még csak most kezdtem el beleásni magam a borotvakés rejtelmeibe.. tetszik az atmoszférája/kuriózuma/patinája/kultúrája a témának, és örülök hogy majd tovább adhatok egy ilyen szép "hagyományt" az utódoknak, hát ez kicsit patetikusra sikerült, de hát ezt váltja ki belőlem a hagyományos borotválkozás ;D Kellemes borotválkozást mindenkinek:)  :borotva:

Nem elérhető hasszan

• Új tag
  • *
« Válasz #466 Dátum: 2011. November 26. - 14:57:26 »
Sziasztok!

Azért mutatkozom be, hogy megköszönjem a sok segítséget, amit a fórumot olvasva kaptam.
Eredetileg azon húztam fel magam egy szép októberi napon, hogy az eldobható borotvakellékek ára milyen nagyon felment.
Egyébként is DE-vel borotválkoztam hosszú évekig fiatalként, úgyhogy gyorsan megszületett a döntés:
Késre kell átállni. De hogy mivel kezdjek és mi a gyakorlatias kezdőkészlet, azt még nem tudtam. Ebben voltatok Ti a segítségemre.
Így lett a következő beszerzési kör megalkotva:
Borotva: Gold dollar 66, Jenessanyi által előkészítve, postára adva. Kösz Sanyi!
Pamacs: Frank Shaving Finest Badger Hair Shaving Brush #Portland Faux Ebony ebayről
Bőr és pasztás balsafa: http://www.whippeddog.com/products/view/poor-man-strop-kit
Borotvakrém: Taylor of Old Bond street, Levendula, a barbatoria webshopban megrendeltem, és elbicikliztem érte, örültem, hogy kapható, Csaba, aki a shopot viszi nagyon rugalmas volt és segítőkész.
Igyekeztem úgy összeválogatni a dolgokat, hogy mindenből kellő minőség kerüljön, de ne legyen pazarlás.
Borotvából már most tudom, hogy kell még egy legalább, de ott meg kell állnom majd, az is csak azért kell még, hogy legyen összehasonlítási alap.
A borotálkozásról:
A pamacs még nem jött meg, november 8 óta, talán jövő héten. Ezért borotvahabot kentem az arcomra, és azt kezdtem el a hajpróbát tökéletesen kiállt borotvával húzni.
Csak WTG, mert érzékeny a bőröm, és a nyakamnál, ahol egyelőre nem tudtam, merre lenne praktikus, egy pár perc szerencsétlenkedés után megálltam, mert éreztem, hogy a borotvahab kiszáradt. Lemostam, és rendes borotvával fejeztem be, de fog ez menni. Az első próba megvolt, érezhetően nekem való dolog, fog működni.
Legközelebbi próba a pamacs kézhezvételét követően. Ahol ment, ott kijelenthetem, hogy már WTG is a legsimább pofabőr, amit bármivel bármikor tudtam produkálni.
Köszönetem még egyszer, és üdv mindenkinek a fórumban:

Hasszan

Hasszan

Nem elérhető buxum

• Új tag
  • *
« Válasz #467 Dátum: 2011. November 27. - 11:59:46 »
Üdv Mindenkinek!

Az én rövid történetem kb az év elején kezdődött mikor megelégeltem, hogy a konyhában milyen életlenek a kések és elhatároztam, hogy ez ellen tennem kell. Elkezdtem tanulmányozni a késélezést? fenőkövek?köszörűk ?polírozás ?és így jutottam google barátunk segítségével a fórumra.
Ahogy olvastam a hozzászólásokat egyszerűen nem hittem el, hogy a borotválkozás ennyire jó is lehet, mint ahogy sokan írták. Ekkor még eldobhatós borotvát, konzerv habot, és ha nagyon siettem elektromos borotvát használtam.
Tehát a fórumon felbuzdulva gondoltam, ha a legolcsóbb kombinációt választom sokat nem veszíthetek max néhány csepp vért, de ha minőségben és irritáció mentességben egy kicsit is javul a helyzet már nyertem a dolgon.
Be is vásároltam: műanyag wilkinson + 5db penge, szappan douglasból(olcsót nem mertem venni), sörte pamacs a fodrászkellékesből, verdás müzlis kehely a konyhából.
Láss csodát ég és föld.. ezúton is köszönöm a hozzászólóknak, hogy felnyitották a szemem..
Azóta történtek már egyéb beszerzések pl. pitralon, pengék, pamacsból viszont nekem a fodrászkellékes verhetetlen?
Tervek: rövidesen késsel fogok borotválkozni. Bőr már úton van, még egy jó és szép kést kell találnom.

Kb ennyi

Bux

szerk: ahova pontokat tettem miért rak kérdőjeleket?

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #468 Dátum: 2011. November 27. - 13:00:05 »
hasszan: üdv a fedélzeten, ahhoz hogy 2 késnél meg tudj állni nagy akaraterő kell. Próbáltuk itt néhányan a fórumon, de nem sikerült  :crazy:
buxum: dec.15én borotvatali, ott élőben is megnézhetsz néhány kést, hogy könnyebben eldöntsd milyet akarsz

Nem elérhető Somogyvári Tibor

• Törzstag
    • Késportál
« Válasz #469 Dátum: 2011. November 27. - 16:19:43 »
Sziasztok!  ;)
Rögtön köszönettel szeretnékmkezdeni.
Köszönöm Fontinak és Edrose-nak a sok segítséget, aminek köszönhetően mai nap megejtettem életem első hagyományos késes borotválkozását.
Tetszett. ;D Lesz még több is.  :borotva:
Ahogy terveztem, hétvégenként egy, hétköznap meg villanyborotva, mert az gyorsabb.

Somogyvári Tibor vagyok, vagy ahogy többen a Késportálról ismertek, Somi.
Kamaszkoromban egy duplapengés Gillette-tel kezdtem, de azt nem bírta az arcom a sok pattanás és szőrbenövés miatt. Utána váltottam Philips körkéses borotvára, ami már jobb volt, de a benövésekből még több jelentkezett. Egyik olyan komoly lett, hogy még ma is megvan a helye...
Ezután sok évig szakállam volt, és csak trimmerrel ritkítottam az arcszőrzetemet, amit két éve végül egy Braun Cruzer3 Z50 tört meg. Azóta tudok  rendszeresen borotválkozni. Mostanra már napi-kétnapi szinten is jól használom, arcbőröm megszokta, és a kamaszkori pattanások el eltűntek.

Hogy kerültem ide?
Admin vagyok, de eddig nem láttam szükségét beregisztrálni. Amit kellett, azt az adatbázisból meg tudtam csinálni.
Viszont egy hete találtam itthon egy pamacsot...
Na itt lett "végem"... mert a pamacsot követte a szappan, és a víz, és ahogy felvittem a habot, már csak ez dologra tudtam gondolni:
"szükségem van egy borotvakésre, hogy megborotválkozzak vele"...
...de olyanom nem volt.
Ezért egy hét aktív kutatás, olvasás, kérdezősködés és próbálkozás után végül pénteken Edtől kaptam egy 5/8-os DareDevil borotvát, amit Fonti sok magyarázat mellett a szemem láttára élezett meg, majd ellátott sok-sok tanáccsal.

Most pedig itt vagyok, beregisztráltam, és vadul falom a fórumon felhalmozott rengeteg hasznos információt.
Köszönöm a lehetőséget!

Nem elérhető bimbi

• Törzstag
    • kések
« Válasz #470 Dátum: 2011. November 27. - 16:23:10 »
...Ezért egy hét aktív kutatás, olvasás, kérdezősködés és próbálkozás után végül pénteken Edtől kaptam egy 5/8-os DareDevil borotvát, amit Fonti sok magyarázat mellett a szemem láttára élezett meg, majd ellátott sok-sok tanáccsal.
...

Üdv itt...
nono, azért volt még ott egy Opi is nem?!  ;D  ;D
"...tegnapelőtt, amikor még holnapután volt..."

• Törzstag
    • Késportál
« Válasz #471 Dátum: 2011. November 27. - 16:30:11 »
Volt. Bár ne lett volna.  :sör:

Nem elérhető bimbi

• Törzstag
    • kések
« Válasz #472 Dátum: 2011. November 27. - 16:50:25 »
"...tegnapelőtt, amikor még holnapután volt..."

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #473 Dátum: 2011. November 27. - 16:54:46 »
hát ide már mindenkit beengednek?  :evil:

üdv Somi és gratula és Isten hozott a késes borotválkozás egén  ;D
... a nyúlon túl?

• Törzstag
    • Késportál
« Válasz #474 Dátum: 2011. November 27. - 16:55:49 »
Köszi és köszi! :)
Gyorsan csináltam is egy adatbázismentést. :borz2:

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #475 Dátum: 2011. November 27. - 17:03:38 »
Üdv Somi a fórumunkon! Érezd jól magad, minél több kellemes órát a  :borotva: "szertartásokkal".
...Ja és mi is köszönjük a fokozottabb szakmai segítséged a fórum működéséhez.  :borz2:
 :sör:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #476 Dátum: 2011. November 27. - 22:24:59 »
Udv Somi! A vegen meg aktivalva lesz a tapatalk? :sör:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető hasszan

• Új tag
  • *
« Válasz #477 Dátum: 2011. November 28. - 13:11:54 »
No, megjött a pamacsom is.
Ez gyönyörű.
Délután beretválkozás.

Hasszan
Hasszan

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #478 Dátum: 2011. November 28. - 16:50:30 »
Sziasztok, örülök, hogy itt lehetek.
Nickem, a klasszikus metál imádatából ered, csak semmi hörgés. :borz2:
Kb. 2-3 hónapja találtam meg a jó öreg műanyag fejes Wilkinsont és dobtam messzire a Mach3-at, Fusiont, és a Quattro-t is.
Még Astra pengével is többet tud 1 körből, mint a redőnyös kapirgálók.
Jelenlegi készlet:
- Astra 901,
- Gillette Slim Twist (képek alapján mondom)
- Még egy Slim Twist lehet, fejük megegyezik, csak a szár alakja tér el.
- Illetve a műanyag/fémnyelű Wilkinson, ami nincs 2000 ft a Rossmanba, de az én szememben ez a legnagyobb érték, mert kamaszként ezen és nem ilyenen kezdtem,sajnos erről tértem át a patronosokra, valamint elhunyt édesapám használta, szóval, élmény mikor megfogom.
- Valamint úton van egy Lord L6, amit eléggé elrontottam, hogy nem Ed-től rendeltem és így dupla annyiban lesz, mintha tőle lenne, ez van későn vettem észre a topikját.
Egyenlőre megelégszem a DE-vel bár nézegetem a késeket is, még kicsit várnék vele.
A borotválkozásról: sosem szerettem, nyűgnek éreztem kapirgálni, volt hogy hetekig csak trimmerrel nyírtam, mint így később kiderült, eléggé irritált a több penge.Próbáltam Philips elektromost is, attól pedig szerintem azért persegtem, mert nem jó szögben vág, ezért mikor nő a szőrszál kifelé, viszketett (nem volt hegyes a szőrszál vége), illetve begyulladt.
Most kétnaponta használom a DE-t és egy élmény, az előkészülete, a simaság, nincs persegés...
Szóval itt vagyok :)

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #479 Dátum: 2011. December 01. - 07:30:04 »
Srácok, a zenekar a kávézóban próbál, fellépés várhatóan... ;)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici