Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 628618 alkalommal)

Nem elérhető Tanattrum

• Új tag
  • *
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #480 Dátum: 2011. December 13. - 14:30:07 »
Sziasztok!

Már jóideje nagyon érdekelt a késes borotválkozás, és amikor elhatároztam magam hogy nekem is kell egy (mármint legalább egy), ráleltem eme fórumra. Most kedden Fonti nemes közreműködésével én is tulaj lettem :buek: !
Most pedig kezdődjék a fórumos korszak :)

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #481 Dátum: 2011. December 13. - 14:32:18 »
Üdv köztünk Tanattrum!  :sör:
Érezd jól magad és vágjál bele bátran! ...a késes borotválkozásba. ;)
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #482 Dátum: 2011. December 13. - 14:33:58 »
Üdv a fedélzeten!

Most, hogy a diagnózis megvan, kezdődhet a betegség kibontakozása... ;D
(Gyógymód sajnos még nem ismert ;))
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető lordcroft

• Új tag
  • *
« Válasz #483 Dátum: 2011. December 13. - 16:04:59 »
Üdv mindenkinek!

Történt az, hogy kb. 4-5 éve meguntam a patronos borotvák világát, azóta egy műanyag wilkinson DE-vel borotválkozok. Egy hete a fodrásznál ülve mikor a pajeszomat borotválta jutott eszembe hogy meg kellene tanulni késsel borotválkozni. Így találtam rátok. Azóta hétvégén vettem pamacsot meg borotvaszappant és már ez is nagy változás a habhoz képest sokkal jobb így a borotválkozás. Szeretnék venni kést is a közeljövőbe, de rettegek tőle hogy szétvagdosom a képem maradandóan...Van erre jó tippetek valahol összefoglalva hogy hogyan is kezdjek bele? Bár kommunikáltam fodrászommal (Aki egy 70év körüli bácsika, tehát ő még a régi iskolából származik) hogy megtanítana-e ilyen módon borotválkozni, és azt mondta januárban lenne ideje rá.

Ennyi lenne a kis rövid monológom...

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #484 Dátum: 2011. December 13. - 16:54:25 »
Üdv a fórumunkon lordcroft!  :sör:
Gyere el a most csütörtöki borotvatalira és segítünk, hogy még karácsony előtt borotválkozhass késsel.  ;)
Az ünnepekre be is fog gyógyulni!  :fetreng:
(Na jó, ez csak vicc volt.  ;D )
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető lordcroft

• Új tag
  • *
« Válasz #485 Dátum: 2011. December 13. - 17:16:52 »
Üdv a fórumunkon lordcroft!  :sör:
Gyere el a most csütörtöki borotvatalira és segítünk, hogy még karácsony előtt borotválkozhass késsel.  ;)
Az ünnepekre be is fog gyógyulni!  :fetreng:
(Na jó, ez csak vicc volt.  ;D )

Köszönöm szépen a meghívást, a következőn nem kizárt, hogy megjelenek, de vidéki vagyok (Ajka) és nem valószínű hogy fel tudnék menni a mostanira. Amúgy van valami how to, ami magyar nyelven esetleg képekkel is prezentálja, hogy hogyan is álljon neki az ember?

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #486 Dátum: 2011. December 13. - 17:34:22 »
Amúgy van valami how to, ami magyar nyelven esetleg képekkel is prezentálja, hogy hogyan is álljon neki az ember?
Üdv lordcroft!
Van persze, pl. ennek a fórumnak az a kicsiny kis elenyésző 2700 oldala...  ;D
A helyzet az, hogy a késes borotválkozás, de maga a borotválkozás sem teljesen fekete-fehér, nagyjából azonban tudsz meríteni a know-howból, tapasztalatokból, az itt leírtak alapján is.

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #487 Dátum: 2011. December 13. - 17:36:10 »
...meg nézegessél körül a Youtube-on, nagyon sok gyakorlati bemutatót találsz.  ;)

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #488 Dátum: 2011. December 13. - 20:21:48 »
Üdvözlök mindenkit!
Jómagam már úgy 30 éve borotválkozom, de nem gondoltam volna, hogy a borotválkozással kapcsolatban ilyen topik működik. Hát most idetaláltam. :)

De nehezen akart indulni a dolog. A reg után kaptam egy levelet, melyben azt üzenték, hogy a regisztrációm megerősítéséről, illetve annak elutasításáról kapok majd ismét egy levelet. Így vártam türelmesen másfél napig, majd láttam, hogy olyan is hozzászólt a fórumhoz már, aki utánam regisztrált. Ezen felbuzdulva megpróbáltam bejelentkezni, és tadamm!
Bezzeg a levél azóta sem érkezett meg. :)

A másik nyűgöm az volt, hogy eddig másfajta fórummotorokon szocializálódtam, így egy fél órám ráment az "új hozzászólás" nevű gomb felkutatására. Végül arra a következtetésre jutottam, hogy talán a válasz gomb lesz a nyerő. :)

Szóval megjöttem. :)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #489 Dátum: 2011. December 13. - 20:31:28 »
Hajrá Kilgyó, üdv a fedélzeten!

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #490 Dátum: 2011. December 13. - 20:42:05 »
Upszla!

Most látom csak, hogy mindjárt hadnaggyá avanzsáltam! :) Nem várt, szép előmenetel. :)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #491 Dátum: 2011. December 13. - 20:50:57 »
Az még csak őrvezető.  ;D De érezd jól magad itt azért, ha már sikerült venned az első akadályokat.  ;)

Nem elérhető Grimmbringer

• Új tag
  • *
« Válasz #492 Dátum: 2011. December 16. - 16:04:04 »
Üdv az Uraknak!

Egy unalmasnak Google keresés alkalmával találtam rá a P&P blogra, onnan egyenes volt az út ide. Mondhatni egyből felcsillant a szemem, jómagam már több mint 4 éve csak DE borotvát használok, keresgéltem is többször magyar anyagot a hagyományos borotválkozásról, de ez a fórum valahogy mindig kimaradt. Igazából hónapok óta olvasgatom már a topikokat, a regisztrációm oka pedig egyszerű: itt legbelül valami szorít, érzem, szükségem van egy borotvakésre. Na de a többit majd az arra való helyen.  :)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #493 Dátum: 2011. December 22. - 12:36:55 »
Szeretettel köszöntjük ismét körünkben régi tagunkat, FBPéter mestert!  :borz2:

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #494 Dátum: 2011. December 22. - 12:57:46 »
Ez ám a karácsony! Előkerült Toportyán és FBP is...  :boldog:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici